If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колеги, не успях да намеря оригинални щипки за от долу, взел съм едни алтернативен вариант, довечера ще я пробвам да видя дали ще се закачи и ако стане ще ги снимам да ги покажа
Това не са щипки а са едни пластмаски, набити в дупки в прага да държат винтовете... Според мен ненамираеми... А какво ти пречи да навиеш винтовете директно в метала на прага..?
Това с винтовете в метала не е много добра идея. Нарушава се галванизацията и се получават потенциални огнища на ръжда, особено пък на такова място което е постоянно изложено на атаки от вода, кал, камъчета и луга.
Какви са тия толкова специални щипки? Да картинка да ги видим де?
166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Добре де, може да се изпипа - пробиваш дупки в метала, мацваш по малко грунд или боя вътре и слагаш алуминиеви нитове примерно...
Или перфектния ти начин е да намериш 2-3 току-що ударени и с някоя пинсета или малки клещи да се опитваш да свалиш тези пластмаски (2-3 защото поне половината ще се трошат при свалянето)
Представляват един пластмасов цилиндър (или може би конус), на който в дупката по средата има преграда, все едно разделя дупката на две полукръгчета и винта влиза в едното (което сам си избере). Поне на КуВето ми беше е така. Според мен с едни фини клещи с дълъг остър връх ще може да се извади.
Голяма емоция са тези прагове. При мен от 5 винта долу 2 са добре, другите 2 немога да развия, а петия е без щипка. На всичкото отгоре няколко от гнездата на самия праг са счупени и на втората щипка (точно под лявата врата) прага е огънат и стои като че ли нещо подпира Нещата отиват към нов праг ако въобще се намират. Някой пробвал ли е да ги залепи?
То това си е като един ви крепежен елемент, ходих и гледам всякакви дюбели, но не намерих подходящ...
Чакай дедо да ти каже
Значи, взимасх дюбел с подходяща дебелина, ако не намериш със ''шапка'' не се отайвай...цепваш го с остро ноже и със запалка го нагряваш после със клещички го разекваш.
Отиди в голям магазин за строителни атрибути.
Аз до скоро мислех е говорите за така щипка http://www.ebay.de/itm/Befestigung-S...item5addecdaf5
Аз също мислех за тия щипки. Като си ремонтирах праговете ги намерих в едно магазинче, но не станаха. Квадратната им част, с която се закрепва към прага беше по-дебела и не влизаше в гнездото.
166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
Аз също мислех за тия щипки. Като си ремонтирах праговете ги намерих в едно магазинче, но не станаха. Квадратната им част, с която се закрепва към прага беше по-дебела и не влизаше в гнездото.
Comment